Lionsclub Alkmaar overhandigt de VR brillen aan het Noordwest Ziekenhuis

VR brillen voor het Noordwest Ziekenhuis

Met Lichtjesavond Alkmaar is in 2022 geld opgehaald waarmee twee VR-brillen voor het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar ingekocht. Dit is inclusief twee tablets voor artsen om de brillen aan te sturen, softwarelicenties voor drie jaar en training voor het personeel.

 

Het sfeervolle zomervent werd voor de 7e keer gehouden en er deed een record aantal van 250 bootjes mee. Nieuw dit keer was de wandelroute langs de mooiste plekjes en lichtacts die men (ook vanuit de bootjes) langs de route kon aanschouwen. Op Facebook heeft het event een bereik van 925.000 geïnteresseerden bereikt. Ook dit is voor Lionsclub Alkmaar een record. De opbrengst is samengebracht door de verkoop van vaartickets, wandelroutes, VIP arrangementen en de bijdrage van sponsoren.

 

Voorzitter Lichtjesavond Alkmaar en Lionslid Martijn Wokke: “Het event is inmiddels een fenomeen in Alkmaar en omstreken. We zien dat er meer en meer deelnemers uit andere regio’s van het land naar Alkmaar afreizen als toeschouwer of deelnemer. Na afloop ontvingen wij felicitaties van de Lions uit Curaçao omdat een van hun Leo’s in Nederland was en het event heeft bezocht en onder de indruk was. Er wordt nu gekeken of zij ook een dergelijk event kunnen organiseren. Ook andere Lionsclubs hebben interesse getoond.”

 

Op maandag 24 oktober zijn de VR-brillen aan de afdeling Recovery overhandigd in bijzijn van diverse media en de leverancier (syncVR) die zelf ook een behoorlijke bijdrage heeft geleverd om deze donatie mogelijk te maken. De training van het personeel heeft inmiddels plaatsgevonden en binnenkort kunnen kinderen in een rustige omgeving wakker worden in het Noordwest Ziekenhuis. Er kan onder meer gekozen worden voor een video met zeehondjes, dolfijnen, olifanten in het wild of een bezoek aan het Rijksmuseum.

 

Roderick van Beek van syncVR: “Toen de Lions uit Alkmaar ons belden of wij mee wilde denken aan een zo’n mooi en compleet mogelijk pakket voor het NW Ziekenhuis konden we geen nee zeggen. Wij dragen graag ons steentje bij aan de verbetering van de zorgverlening met ons product.”

Nieuwsbericht en video van NH Nieuws

Nieuwsbericht in Rodi Media