Veelgestelde vragen

Lichtjesavond Alkmaar

Hieronder beantwoorden we alvast vragen die veel gesteld worden. Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem gerust contact op per e-mail.

Wat is het goede doel?
Ieder jaar kiezen we een ander goed doel. Welk doel het deze editie is kun je teruglezen op onze pagina over de goede doelen.

Wanneer en waar kan ik mijn vaarticket ophalen?
In de week voor het event kunnen op diverse data de vaartickets op een locatie in Alkmaar opgehaald worden. Hierover wordt je tijdig per mail geïnformeerd.

Waarom kost meevaren geld?
Met dit event halen we geld op voor het goede doel. Sommige zaken, zoals het inhuren van enkele noodzakelijke professionals, kosten nu eenmaal geld. We pakken het event professioneel aan om het veilig en vlekkeloos te laten verlopen. We houden de kosten zo laag mogelijk en als Lions zelf werken we allemaal hier belangeloos aan mee.

Met hoeveel mensen mag ik in een boot?
Dat maakt niet uit. Zolang het maar veilig is en jouw boot onder alle bruggen van de route door past (laagste brug is 90cm) kun je zoveel mensen uitnodigen op één vaarticket als jezelf wilt.

Is het geschikt voor kleine kinderen?
De route wordt om 20.30uur pas geopend en dan zijn de meeste kleine kinderen niet meer wakker. Als je eenmaal in de route zit is het lastig om uit de rij te gaan. Daarnaast is het donker. Dus uit veiligheidsoogpunt raden wij dit event af voor kinderen onder de twaalf jaar. Ze zijn natuurlijk welkom om langs de route te staan eventueel met een mooie lampion.

Gaat het event door als het regent?
In principe wel. Alleen bij heel heftige weersomstandigheden kan het zijn dat we het evenement moeten afgelasten. Maar daarover wordt je dan per mail geïnformeerd.

Krijg ik bij afgelasting mijn geld terug?
Het antwoord hierop en de uitzonderingen is te vinden in onze algemene voorwaarden.

Mag ik mijn huisdier meenemen op de boot?
Wij raden het niet aan. Als een huisdier in paniek raakt door de drukte kan deze per ongeluk over boord slaan en in de drukte en met weinig licht is dat een heel gevaarlijke situatie.

Kan ik mijn geld terug krijgen als ik onverwachts niet mee kan varen?
Zoals in onze algemene voorwaarden is opgenomen storten wij geen geld terug. De bijdrage gaat naar het goede doel.

Kan ik ook gewoon een donatie doen zonder mee te varen?
Dat kan zeker! Wij hebben hiervoor een aparte betalingspagina gemaakt waar jezelf de hoogte van jouw donatie kunt bepalen. Na afloop wordt je door ons dan ook per e-mail geïnformeerd hoeveel er is opgehaald en wat we met de donaties gaan doen.

Kan mijn boot onder alle bruggen door?
De laagste brug in de route heeft een doorvaart hoogte van 90cm, houd hier rekening mee. Omkeren in de drukke stoet is geen optie i.v.m. de gevaren die dat met zich meebrengt. Een overzicht van de brughoogtes is online te vinden.