SPONSOREN AAN HET WOORD

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Het waterschap wenst iedereen veel plezier bij de Lichtjesavond!

Van open riool naar Alkmaar op z’n best

Nog niet eens zo lang terug waren de grachten in Alkmaar een soort open riool. Gelukkig zien we in Nederland steeds meer de waarde van schoon water in en gaan we er een stuk zuiniger mee om. Ook dankzij de aanleg van rioleringen en de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is het water in tijden niet zo schoon geweest.

“Het hoogheemraadschap ondersteunt deze zomer vanuit de publiekscampagne Water. Geniet ervan! initiatieven op en in het water, zoals Lichtjesavond Alkmaar. Dit is van groot belang om bewustwording te creëren”, vertelt Marjan Leijen, dagelijks bestuurder bij het waterschap. “De mooie grachten van Alkmaar staan centraal en daar genieten we allemaal van. Een goed voorbeeld van hoe belangrijk schoon water is. Zeg nou zelf, varen tijdens Lichtjesavond is toch stukken leuker in schoon water?”

Tips voor schoon water

Helaas belandt er nog altijd veel zwerfvuil in sloten en grachten. “Veel daarvan halen wij als waterschap uit het water via roosters bij de gemalen. Maar vooral kleiner afval belandt uiteindelijk in zee waar het zich ophoopt als ‘plastic soep’. Die vormt een gevaar voor mens en dier.  Zorg er dus voor dat je afval niet in het water belandt als je door de grachten vaart, of als je als toeschouwer van de botenparade geniet. Verzamel het en doe het in de afvalbak of in de papieren HHNK-afvaltas.”

Een andere makkelijk uitvoerbare tip voor schoon water: spoel geen vochtige toiletdoekjes en andere rommel door de wc want die verstoppen het riool (alleen de 3 p’s *poep*plas*wc-papier) . Meer informatie en tips vind je op hhnk.nl/watergenietervan.

Sup it Up na Lichtjesavond

Zero afval in het water tijdens Lichtjesavond is niet helemaal te voorkomen. Daarom gaan we dag erna, zondag 27 augustus, samen met de Alkmaarse Nanda van den Ham al suppend de grachten schoonmaken. Ook meedoen aan deze Sup it Up actie? Meld je bij Nanda aan via de mail (nanda@elkombi.nl) of telefonisch via 06 248 056 55. Je krijgt een bevestiging en meer informatie als je kunt meedoen. Neem wat te eten en drinken mee én een schepnetje en teiltje om het afval in te doen.

De Verzekeringswinkel Powered by NH1816 Verzekeringen

Welke band heb je met Alkmaar?

Het grootste gedeelte van ons klantenbestand komt uit Alkmaar e.o. Wij zijn met ons kantoor in Alkmaar gevestigd. Wij ondersteunen diverse evenementen en maatschappelijke organisaties in Alkmaar.

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Wij dragen graag ons steentje bij het goede doel van deze editie: het kerstdiner voor de minder bedeelde mensen. Daarnaast is lichtjesavond echt een heel leuk evenement en varen wij zelf ook mee met de boot van De Verzekeringswinkel.

Welke dienstverlening biedt De Verzekeringswinkel
Powered by NH1816 Verzekeringen?

Wij adviseren relaties op het gebied van particuliere verzekeringen. Wij werken nauw samen met Nh1816, al jaren de beste particuliere schadeverzekeraar van Nederland. Naast de particuliere verzekeringen adviseren wij MKB relaties over hun verzekeringen. Wij zijn gevestigd aan de Oudegracht 245 te Alkmaar.

Broekhuis Alkmaar

Welke band heb je met Alkmaar?

Sociaal en lokaal betrokken is onderdeel van onze bedrijfsvoering.  Medewerkers en relaties wonen in ons rayon. We sponsoren o.a. de Opbelbus en diverse sportclubs.

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Het is een mooi project: lokaal verbonden, typisch Alkmaar, en het betreft een goed doel.

Welke dienstverlening biedt Broekhuis Alkmaar?

Broekhuis is een totaalaanbieder van mobiliteit, van auto tot fiets.

DISEM INSTITUTE

Welke band heb je met Alkmaar?

Disem Institute is gevestigd in Alkmaar.

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Lichtjesavond is een mooi initiatief van de Lions Alkmaar, waarbij de opbrengsten gaan naar een goed doel. Disem Institute is betrokken bij Alkmaar en draagt graag een steentje bij.

Welke dienstverlening biedt Disem Institute?

Disem Institute is een consultancybureau gespecialiseerd in bestuurlijke vraagstukken rondom Cybersecurity.
Wij helpen directie en management bij het opstellen van hun cyber risk management strategie, het inrichten van de informatiesystemen en het vergroten van de bestuurlijke effectiviteit op cyber risk management.
Daarnaast bieden wij ook een diverse aanbod aan trainingen op dit gebied.

Postma en Postma

Welke band heb je met Alkmaar?

Ik heb een sterke band met Alkmaar, heb er mijn hele leven. Al 38 jaar werk ik in ons familiebedrijf Postma en Postma en vanaf 2015 ben ik lid van de gemeenteraad.

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Wij sponseren de lichtjesavond omdat het een goed initiatief is om Alkmaar als vaarstad te promoten. Daarnaast is het gezellig en levert geld op voor het goede doel.

Welke dienstverlening biedt Postma en Postma?

Postma en Postma op de Laat is sinds 1963 de specialist op het gebied van sleutels, sloten, hang en sluitwerk en gereedschap. Het beveiligen van panden volgens de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen is ook ons specialisme. Onze grote voorraad van 14.000 verschillende producten is belangrijk omdat klanten niet elk artikel die niet standaard bij andere winkels op voorraad zijn op internet moeten bestellen met de bijkomende milieubelasting en verzendkosten.

HiFi Klubben

Welke band heb je met Alkmaar?

Ik ben 15 jaar geleden naar Alkmaar verhuisd en ben sinds die tijd een fan van Alkmaar, waar ik woon en werk.

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Vanwege het steunen van een goed doel, daarnaast vind ik Lichtjesavond het leukste event van het jaar. En laat ik eerlijk zijn; het gaat me ook om de naamsbekendheid.

Welke dienstverlening biedt HiFi Klubben?

Het leveren van beeld en geluid van een Bluetooth speaker tot een het compleet inrichten van woningen met hoogwaardig beeld en geluid.

MultiCopy Alkmaar

Welke dienstverlening biedt MultiCopy Alkmaar?

MultiCopy is jouw ideale partner voor al jouw communicatie-uitdagingen. Van print- en drukwerk tot binnen- en buitenreclame. En van creatie en advies tot online communicatie. Wij zijn betrouwbaar, persoonlijke meedenkers en verrassend creatief!

Rollebol kindercentra

Welke dienstverlening biedt Rollebol kindercentra?

Rollebol kindercentra is een professionele kinderopvangorganisatie voor ouders die veel waarde hechten aan kwaliteit, service en flexibiliteit. Onze dienstverlening is zo optimaal mogelijk afgestemd op uw eisen en wensen. Rollebol kindercentra heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is HKZ/ISO 9001 gecertificeerd voor alle locaties.

Bij ons kunt u niet alleen kiezen voor reguliere kinderopvang, maar ook in te roosteren dagdelen en flexibele opvang op basis van uren. Op diverse locaties in Alkmaar bieden we voor 0-4 jarigen dagopvang, peuteropvang met voorschoolse educatie (VVE) en voor kinderen vanaf 4 jaar is er BSO (buitenschoolse opvang). Alle locaties van Rollebol kindercentra zijn geopend van 7:00 uur tot 19:00 uur.

HOSTING.NL

Welke band heb je met Alkmaar?

HOSTING.NL is vlakbij het station in Alkmaar gevestigd in de Roeter. Wij zijn een onderdeel van de Cyso Group waarvan Cyso al meer dan 25 jaar in Alkmaar zit. En het merendeel van ons personeel komt uit Alkmaar en omgeving.

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Omdat wij dit oprecht het meest sfeervolle event van Alkmaar vinden. En er wordt daarnaast geld opgehaald voor het goede doel. Dat mvo aspect spreekt ons aan.

Welke dienstverlening biedt HOSTING.NL?

Wij zijn hét hostingbedrijf voor webbureau’s, MKB en particulieren. Je kunt bij ons terecht voor de hosting van jouw (WordPress) website, domeinregistratie, VPS en e-mailhosting. Onze klantenservice helpt je graag om te zorgen dat jij het maximale uit jouw website haalt.

Sander Douma Architecten

Welke band heb je met Alkmaar?

Alkmaar vormt voor ons bureau een belangrijk werkgebied.
 

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Als voormalig lid van Lionsclub Alkmaar weet ik wat Lichtjesavond doet voor zijn inwoners, het is echt een mooi en uniek evenement. Daarnaast belangrijk dat er een goed doel aan het evenement is gekoppeld, dit verdient terecht alle steun van sponsoren.
 

Welke dienstverlening biedt Sander Douma Architecten?

We werken aan meerdere mooie projecten in de binnenstad van Alkmaar, veelal in de vorm van herbestemming en grootschalige verbouw van bestaande gebouwen. Ook ontwerpen we regelmatig kleinschalige appartementengebouwen, veelal op zogenoemde ‘inbrei-locaties’ die beschikbaar komen. Ons bureau is sinds jaar en dag gevestigd in Stompetoren, inmiddels ook onderdeel van de gemeente. De Schermer vormt voor ons een belangrijk werkgebied, waar we onder andere stolpboerderijen herbestemmen tot bewoning.

TOF

Welke band heb je met Alkmaar?

Vijf jaar geleden hebben wij een huisje mogen bemachtigen in het prachtige Alkmaar. De gezelligheid van de bruisende stad, gastvrije bewoners, heerlijke sfeer en vele leuke evenementen maakt dat wij hier niet meer weg willen.

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Wij gebruiken graag onze passie en skills om Alkmaarse evenementen zoals Lichtjesavond mooi in beeld te brengen. Dat hiernaast het opgebrachte geld naar het goede doel gaat, heeft ons helemaal enthousiast weten te maken!

Welke dienstverlening biedt TOF?

TOF is een creatief mediabedrijf gespecialiseerd in videoproductie. Zoals een lancering van een nieuw product, het vertrouwen van de klant opbouwen,  het laten zien van de menselijke kant van uw bedrijf tot het achterlaten van een professionele, diepe indruk, we hebben verschillende manieren om daarbij te helpen.

Van der Mark & Partners

Welke band heb je met Alkmaar?

Ons kantoor is gevestigd in Alkmaar, in het mooie historische pand de Zoutziederij, gelegen aan de Turfhaven (start- en eindpunt lichtjesavond).

Wat is de reden dat je Lichtjesavond support met jouw bedrijf?

Ten eerste omdat wij graag dit fantastische liefdadigheidsinitiatief willen steunen en ten tweede vanwege de locatie van ons kantoor, precies in het hart van lichtjesavond.

Overigens huisvest ons kantoor ook het initiatief De ziederij, waarbij wij (Andy van der Mark, Ilse Ketzer en Allard van Batenburg) mensen met elkaar in verbinding brengen, zowel op zakelijk gebied als op het gebied van liefdadigheid.

Welke dienstverlening biedt Van der Mark & Partners?

Van der Mark & Partners is een fiscaal- en juridisch advieskantoor, gespecialiseerd in fusies, overnames en vraagstukken betreffende de directeur groot aandeelhouder en zijn of haar bedrijf.