Opbrengst Lichtjesavond 2019 overhandigd

De op 31 augustus gehouden Lichtjesavond in Alkmaar werd alweer voor de zesde keer georganiseerd door de Lions Club Alkmaar en was drukker bezocht dan ooit. Ruim 175 eigenaars of huurders van boten hadden een bewijs van deelname aangevraagd en de overige belangstellenden konden het evenement meemaken in een van de vier rondvaartboten of als publiek aan de kant de varende optocht aan zich voorbij zien trekken.

Dit jaar waren er ook op diverse plekken verlichte kunstobjecten te zien, zoals een LED hoepel act, 3 enorme zwanen en een lasershow met een watergordijn op de Geestersingel. De Turfhaven was nauwelijks groot genoeg om alle startende boten te herbergen in afwachting van het startsignaal.

Stichting Help-Elkander

Zoals ieder jaar koos de Lions Club een goed doel uit waar de opbrengst van de avond aan geschonken kon worden. Dit jaar was dit de regionale Stichting Help-Elkander, die als doel heeft gezinnen met kinderen een vakantie te bieden die dat zelf niet kunnen betalen. Deze nog jonge stichting heeft al een aantal gezinnen uit de HAL-regio een vakantie kunnen aanbieden.

Op donderdag 24 oktober kon namens de Lions Club een cheque van € 5.000 overhandigd worden aan het bestuur van de Stichting Help-Elkander. Dit gebeurde bij de Turfhaven in Alkmaar, de locatie van de Lichtjesavond.

Vakanties gewaarborgd

De Stichting Help-Elkander kan met deze gift de komende tijd weer een aantal gezinnen uit de HAL-regio helpen aan een gratis vakantie. Meer informatie op hierover is te vinden op hun website: www.help-elkander.nl. Het team van de Lions Club heeft al weer zin om van de editie 2020 een groots spektakel te maken en roept sponsors op om zich alvast te melden. Ook kunstenaars met leuke ideeën om volgend jaar de route met mooie lichtobjecten te verrijken kunnen alvast contact op te nemen met info@lichtjesavondalkmaar.nl